egypte-droomland

Als Egypte onveilig blijkt…

Posted on Posted in Blog, Weetjes

Gaat er een proces in werking die je voorstellingsvermogen te boven gaat. Vliegmaatschappijen en overheden nemen gezamenlijk de touwtjes in handen en beslissen over wat er met ‘hun’ reizigers en landgenoten in Egypte dient te gebeuren na de verschrikkelijke aanslag op een Russisch passagiersvliegtuig op 31 oktober.

Boven de Sinaï-woestijn stortte het passagiersvliegtuig, dat op weg was van het vliegveld van Sharm-el-Sheik naar Rusland, al na 20 minuten de afgrond in met in totaal 224 personen aan boord door tot nog toe onbekende oorzaak. Het is echter voor 90% zeker dat het om een bom zou gaan die het vliegtuig binnen zou zijn gesmokkeld door een lek in de bagagebeveiliging te hebben misbruikt. Dit blijkt uit opnames uit de zwarte dozen van het vliegtuig.


egypte-vertrekdirect
Direct na het incident hebben betrokken reisorganisaties actie ondernomen en hebben verschillende overheden hun landgenoten gewaarschuwd die op dit moment nog in het land verblijven. De vakantiegangers en zakenlieden moeten zo snel mogelijk weg uit Egypte en de meeste vakantiegangers zijn inmiddels al geëvacueerd waarbij bij bijna alle maatschappijen het protocol was dat de bagage nagezonden werd om eventuele smokkel van explosieven te kunnen voorkomen.

Door de aanslag blijft, helaas voor Egypte, toerisme uit en verliest het land maandelijks 265 miljoen euro aan inkomsten door de toerismesector. Als oplossing om dit probleem enigszins te beperken heeft de Egyptische regering besloten om piramides open te stellen voor bezoekers om op die manier meer toeristen tegemoet te komen voor alsnog een onvergetelijke reis naar het prachtige en authentieke Egypte.

Wil jij ook een onvergetelijke reis naar Egypte? Dat kan via Met VertrekDirect naar Egypte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *