altijd-zonnig-Curacao

Altijd zonnige Curaçao

Posted on Posted in Blog, Weetjes

Altijd zonnige Curaçao

 

Curaçao is een eiland dat hoort bij het Koninkrijk der Nederlanden en dat is ook waarom Nederlands hier samen met de lokale taal Papiaments een officiële taal van Curaçao is. Het is onder de Nederlanders een erg populair vakantieland, maar naast het gemak van je eigen taal kunnen spreken tijdens je relaxt vakantie, is er nog een hele verzameling aan redenen voor de populariteit voor Curaçao als vakantiebestemming. Het is maar een heel klein eiland (444km2 ), maar ondanks de grootte heeft curaçao genoeg te bieden. Het eiland zit vol cultuur, sfeer en natuur, en de grootte van het eiland maakt het juist nog makkelijker om er zelf op uit te gaan en zelf mooie plekjes te ontdekken. Het voorspelbare weer op Curaçao, elke tijd van het jaar elke dag rond de 30 graden met een verfrissend windje, maakt het hele plaatje van een perfecte vakantie af. Hieronder heb ik een aantal tips om het beste te halen als je op reis gaat naar het altijd zonnige Curaçao.

 

Willemstad

Wanneer je in Curaçao bent is het zeker de moeite waard een kijkje in Willemstad te nemen. Deze stad staat bekend om de huisjes die op een rijtje in allemaal verschillende vrolijke kleuren langs de kust staan. De sfeer in Willemstad is net zoals je zou verwachten door alleen naar de huisjes te kijken. Er hangt een vrolijke en relaxte vibe en de zon die hier altijd schijnt draagt daar extra aan bij. Je kunt op veel verschillende leuke plekjes en terrasjes wat gaan eten of drinken. Er zijn redelijk wat winkelstraten waar je van elk soort winkel bijna wel een kan vinden. Hele hippie en grote winkelketens voor kleding zoals H&M, Pull&Bear, Zara, River Island enz, zijn er niet een hoop te vinden. Op een paar uitzonderingen na (zoals een grote Victoria Sectret winkel ergens midden in het centrum) is het geen stad winkelstad zoals Amsterdam, London of Berlijn waar elk merk en elke bekende winkelketen minstens een keer te vinden is. Er zijn genoeg leuke winkeltjes waarvan je er misschien een paar van zal kennen. Ook al is er niet al het nieuwste van het nieuwste te koop, daartegenover staat wel een unieke combinatie van een prachtig stadje (die niet voor niks op de werelderfgoedlijst staat) en een gezellige sfeer op de meest relaxte manier mogelijk.

altijd-zonnige-Curacao-1

Baaitjes

Op Curaçao zijn veel prachtige baaitjes met het witte zand en het heldere turquoise kleurige water, precies zoals de meesten zich het perfecte strand zouden voorstellen. Er zijn grote standen waar je lekker kan gaan liggen, zwemmen, samen strandspelletjes kunt spelen of iets anders kan doen, maar je kan ook wat kleinere baaitjes opzoeken waar je wat meer rust en privé hebt. Bij sommige baaitjes zal het drukker zijn dan bij andere, maar wanneer je opzoek bent naar een baaitje met wat rust en privé dan is er kans dat je dat kunt vinden. Met een beetje geluk kan je toch vaak wel een baaitje vinden met niemand of slechts heel weinig mensen als je even een paar baaitjes langs gaat om te kijken hoe druk het er is. De baaitjes zijn vaak gevormd door een klif die de zee in loopt. Omdat er op de kliffen en om de baaitjes veel natuur groeit geeft het een beeld alsof je in Expeditie Robinson bent beland. Je zou je hele vakantie naar dezelfde baai kunnen gaan, maar wanneer je graag wat meer van het eiland wil zien, kan je ook rondrijden en zo veel mogelijk verschillende baaitjes bezoeken. Wanneer je de baaitjes gaat bezoeken zal je waarschijnlijk ook een klein baaitje ontdekken waar een krakemikkig trappetje tegen de klif op is gemaakt. Mijn tip is: ga naar boven, want daar vind je een heel leuk goedkoop cafeetje waar je met het uitzicht vanaf de klif, waar het cafeetje bovenop staat gebouwd, kan genieten van wat drinken, eten, en prachtige beeld om je heen. Wanneer je het leuk vind mooie vissen te zien is Curaçao niet de vakantie om je snorkelspullen thuis te laten liggen. In de zee rond Curaçao zijn veel verschillende vissen te vinden in mooie verschillende kleurtjes. Ook waar het water heel ondiep is zal je snel verschillende soorten rondzwemmende visjes tegenkomen en doordat het water hier vaak zo helder is zijn ze nog beter te zien.

altijd-zonnige-Curacao-2

Wandelen

Wanneer je houd van wandelen of wanneer je het op zijn tijd (met buitengewoon mooie omstandigheden)wel kan waarderen, kan je op Curaçao uit genoeg paden kiezen om te gaan bewandelen, en dan heb je daarnaast ook nog de mogelijkheid geen enkel pad te kiezen maar in plaatst daarvan je eigen route te bedenken. Welke kant je ook op gaat, de kans is groot dat je je wel even vermaakt met het kijken naar de natuur om je heen. Het reliëf van het eiland (de heuvels, duinen en kliffen) maken de wandeling wel net wat pittiger, dus als je een lange wandeling over het eiland wil maken is er wel enige conditie vereist. Wandelen op het eiland is we de aller beste manier om het eiland te verkennen en mooie plekken te ontdekken. Al lopend kom te terecht op plekken die niet op andere manieren bereikbaar zijn. Je kan een wandeling zo makkelijk of moeilijk/lang of kort maken als je zelf wilt, want overal valt wel van het uitzicht te genieten of een leuk plekje te vinden. Je hoeft dus niet perse een wandelaar of sportieveling te zijn om op Curaçao met plezier wandelend het eiland te leren kennen.

altijd-zonnige-Curacao-3Dansen

Wanneer je houd van dansen omdat je het een fijne manier vindt te ontspannen en/of het naar je zin te hebben, dan zijn er voor jou op Curaçao verschillende mogelijkheden los te komen en te dansen en feesten. Een groot deel van het uitgaansleven op Curaçao zijn feesten/disco’s/clubs die zijn georganiseerd door hotels en resorts. Wanneer je nieuwsgierig bent en een van de actuele uitgaansgelegenheden en evenementen wilt bezoeken kan je een kijkje nemen in het lokale krantje ‘K-Pasa”. Een danssoort die in Curaçao veel gedanst wordt is de Salsa. Het is heel leuk om te zien hoe een hele groep mensen samen allemaal zo veel plezier hebben in het dansen op de vrolijke tropische muziek die bij Salsa hoort, dus als je hiernaar op zoek gaat kan je beginnen bij het lokale krantje. Wanneer je graag Salsa-dansen zou willen leren, of wanneer je het al kan maar nog beter wil worden, is het een unieke kans om in Curaçao voor weinig geld een paar salsa danslesjes te volgen. Anders dan in Nederland zit dansen hier veel meer in de cultuur, waardoor niet een klein deel, maar de meerderheid van de bevolking regelmatig aan het dansen is en waarom bijna iedereen er zo veel plezier in heeft. Dus als je wat lessen krijgt van iemand uit Curaçao heb je een grote kans dat je het gelijk leert op z’n best. Behalve dat gaan de palmbomen, witte zandstranden, het weer en de rest van de omstandigheden in Curaçao perfect in combinatie met de vrolijke, tropische muziek van Salsa. Omdat het ook nog je vakantie is, het moment waarop je sowieso even lekker vrij bent en kan ontspannen, beschik je tijdens een vakantie naar Curaçao over de meest perfecte omstandigheden bij elkaar om op zijn aller best te kunnen genieten van het dansen en de muziek en je jezelf beter dan ooit kunt ontspannen en los kunt gaan.

altijd-zonnig-Curacao-4

Carnaval

Ben jij op de volgende data in Curaçao, of mocht je dat nog gaan plannen, dan is dit laatste advies voor jou.

 

Data carnaval Curaçao

2016: Grote carnavalsparade=7 februari Afscheidsparade=9 februari

2017: Grote carnavalsparade=26 februari Afscheidsparade=28 februari

2018: Grote carnavalsparade=11 februari Afscheidsparade=13 februari

 

Dit zijn dus de data van de grote carnavalsparade en de afscheidsparade want dit zijn de grootste spektakels die dan plaatst gaan vinden. Het carnavalsseizoen begint elk jaar al in de eerste weken van januari. Vanaf dan tot de dag van de afscheidsparade vinden er carnevalfestiviteiten plaats, dus wanneer je deze datums niet in Curaçao bent maar wel in het carnavalsseizoen, dan kan je altijd kijken wat voor festiviteiten er in de planning staan tijdens jouw verblijft. Het is in elk geval de moeite waard even een kijkje te nemen bij de carnevalsfestiviteiten wanneer je de mogelijkheid hebt, want de feestelijke sfeer, de vrolijke muziek en de velen verschillende kostuums in alle kleuren van de regenboog zorgen ervoor dat je je bijna onmogelijk niet zou kunnen vermaken.

altijd-zonnige-Curacao-5

Met deze tips in je achterhoud, zou je de tijd van je leven moeten kunnen beleven tijdens je vakantie dus daar wens ik je dan alvast veel plezier mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *