Canarische-Eilanden

Canarische Eilanden

Posted on Posted in Blog, Weetjes

Canarische Eilanden

 

De Canarische Eilanden zijn stuk voor stuk populaire vakantie eilanden, en dat is niet voor niks. Je zou alle eilanden in een vakantie kunnen bezoeken per boot of vliegtuig, maar je zou ook een eiland kunnen uitkiezen om je vakantie te vieren. Als je van plan bent uit een van de eilanden te kiezen is het wel handig te weten wat er op elk van de eilanden te beleven valt, en daarom heb ik hier van de Canarische Eilanden een omschrijving.

 

LANZAROTE

Lanzarote is een vulkanisch eiland. Wanneer je aankomt is dit gelijk te zien aan de door vulkanen gevormde bergen en het gesteente op de grond dat door de lava is achtergelaten. Je kan er leuke excursies doen zoals een tripje door het National Timanfaya Park, waar je het maanlandschap dat door vulkaanuitbarstingen is ontstaan kan getuigen. Een andere mooie plek om heen te gaan als je op Lanzarote bent is El Mirador del Rio. Dit is een uitkijkpunt op het noordelijkste puntje van Lanzarote, waar je een prachtig uitzicht hebt op het eiland La Graciosa.

Canarische-Eilanden-2

GRAN CANARIA

Gran Canaria is een van de meest belangrijke toeristische bestemmingen van Europa. Hou je van zon, zee en strand? Dan is dit Canarische eiland de place to be. Maspalomas springt eruit als het gaat om het mooiste zandstrand. Ook Gran Canaria is van vulkanische oorsprong en er zijn een hoop verschillende soorten landschappen. Ook zijn er een hoop verschillende bezienswaardigheden die leuk zijn om te bekijken. Ook is er in Gran Canaria op verschillende plaatsen mogelijkheid om uit te gaan bij leuke en sfeervolle barretjes en clubs.

Canarische-Eilanden-3

TENERIFE

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden en is ook van vulkanische oorsprong. Het eiland heeft veel te bieden, zoals prachtige natuur, leuke stadjes en gastvrije bewoners van het eiland. Het heeft een warme sfeer die je voelt wanneer je er bent. Op sommige plekken vind je bomen die zijn bekleed met breiwerk, wat ook wel tree socks genoemd. Ook  zijn er mooie fonteinen, bezienswaardigheden, leuke marktjes en veel vrolijke straatartiesten. Als je op avontuur wil in Tenerife zou je naar de top van de vulkaan El Teide kunnen gaan (met gids) die een hoogte heeft van maar liefst 3718 meter. Met een kabellift kan je tot een hoogte van 3550 meter komen.

Canarische-Eilanden-4

LA PALMA

Het verschil tussen La Palma en de rest van de Canarische eilanden is dat La Palma geen massatoerisme heeft. Dat heeft als voordeel dat je er kan genieten van de zon, natuur en cultuur zonder je een schaap in een grote kudde te voelen. Op La Palma zijn stranden te vinden waar je lekker je rust kunt pakken terwijl je met gesloten ogen geniet van de zon. Als je op zoek bent naar een rustige geniet&relax vakantie en je houdt van een mild warm klimaat, is La Palma een eiland om te overwegen.

Canarische-Eilanden-5

MADEIRA

Dit eiland valt eigenlijk niet onder de Canarische Eilanden en hoort bij Portugal, maar ligt wel vlak bij de eilandengroep. Madeira ligt op 170 km afstand van Tenerife, en is toch onmisbaar als je de keuzes van je vakantiebestemming gaat bekijken omdat het zo’n prachtig eiland is. Madeira is een eiland met een omtrek van 151 km. Binnen in deze 151 kilometers bevinden zich een hele hoop prachtige bloemen, watervallen en zingende vogels. Het eiland is een en al mooie natuur en gezellige straatjes met sfeervolle restaurantjes en lekkere wijntjes. Het wordt niet voor niks het bloemeneiland genoemd want er zijn dus overal verschillende kleuren en soorten bloemen in de bloei en er zijn ook veel mooie parkjes waar je op een bankje in het zonnetje kan gaan zitten en waar zelfs nog meer bloemen bij elkaar groeien. Het is op Madeira altijd lente achtig weer en de tempratuur ligt bijna altijd tussen de 16 en 22 graden. Het is er dus nooit koud of verstikkend heet en de juiste temperatuur om te genieten van de zon en tegelijkertijd nog steeds actief te zijn.

Canarische-Eilanden-1

Als je nu een keuze moet maken welk van deze eilanden jouw vakantie bestemming wordt, dan kan ik me voorstellen dat de keuze na het lezen hiervan nog steeds moeilijk blijft. Het is kiezen tussen mooi, mooier mooist en eilanden hebben zo weer haar kwaliteiten. Welke keuze je ook maakt, het zal zeker leuk worden. Ik wens iedereen die op vakantie gaat een fijne reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *