Leuke-dingen-om-te-doen-wanneer-je-in-Amerika bent-3

Leuke dingen om te doen wanneer je in Amerika bent.

Posted on Posted in Blog, Top 10

Leuke dingen om te doen, Amerika.

Wil jij ook leuke dingen om te doen, Amerika lekker ontdekken? De meeste Nederlands komen niet met regelmaat in Amerika omdat het zo ver weg is. Wanneer je er dan een keer heen gaat kan je beter gelijk zo veel mogelijk leuke dingen doen. Het lastige daarvan is wel dat Amerika ongelofelijk groot is en dat er zo veel verschillende leuke dingen zijn om te doen en mooie plekken om te zien. Natuurlijk kan je geen 100 activiteiten plannen in 2 of 3 weken. Alleen het reizen van plek naar plek door verschillende staten in Amerika kost erg veel tijd. Je zal dan dus keuzes moeten maken in wat je het liefst wil gaan doen en zien tijdens verblijf. Voor je die keuze goed kan maken heb je natuurlijk wat informatie nodig over het brede aanbod van activiteiten dat Amerika te bieden heeft. Daarom heb ik hier 10 ideeën voor leuke dingen om te doen wanneer je in Amerika bent.

1. De eerste activiteit die ik aanraad te gaan doen wanneer je in Amerika bent is een baseball wedstrijd bezoeken. Ook als je normaal gesproken geen liefhebber van sport bent zal je je tijdens een Amerikaanse baseball wedstrijd uitstekend vermaken. Het bijwonen van een wedstrijd kan op verschillende plekken in Amerika zoals L.A., San Francisco en New York. Tickets voor een baseball wedstrijd zal je dan van te voren online moeten kopen. De tickets zijn aan de prijzige kant en dat is ook waarom een aantal toeristen op deze activiteit zouden afhaken. Toch kan ik je vertellen dat de belevenis van het bijwonen van een Amerikaanse baseball wedstrijd het geld waard is. Het is (zoals veel dingen in Amerika) ongelofelijk groots. Er komen onwijs veel fans kijken naar de wedstrijden en de energie die voelbaar is wanneer je tussen het grote fanatieke publiek zit is onbeschrijfelijk. De hele ervaring zal je het gevoel geven alsof je in een Hollywood film bent beland. Je ziet tijdens de wedstrijd verkopers langs de tribunes lopen met enorme hoeveelheden eten om te verkopen, en ze slagen er in zoveel bij zich te dragen door bijvoorbeeld het dragen van torenhoge tassen met allemaal vakes erop of grote planken met gaatjes erin die ze op hun hoofd balanceren. Ook zijn er tussen de wedstrijd door momenten waarop het hele publiek tegelijk hetzelfde baseball deuntje mee klapt en zingt waardoor het enthousiasme en de energie nog sterker voelbaar is. Al met al zal het ongetwijfeld een bijzondere ervaring worden.

Leuke-dingen-om-te-doen-wanneer-je-in-Amerika bent-3Leuke-dingen-om-te-doen-wanneer-je-in-Amerika bent-2Leuke-dingen-om-te-doen-wanneer-je-in-Amerika bent-1

2. Een andere activiteit die zeker aan te raden is tijdens je verblijf is wandelen door Yosemite Park. Dit park is een van de drukst bezochte plaatsen in de Verenigde Staten en dit is niet voor niks het geval. Het park ligt in een vallei dat is gevormd door een gletsjer. Het park bestaat een en al uit prachtige natuur en terwijl je er in rondloopt zal je watervallen (waaronder 2 van de hoogste van de wereld), de Merced rivier, en een hoop verschillende soorten groen tegenkomen. Ook staat dit park bekend om de talloze hoeveelheden aan vogels en zoogdieren die hier te vinden zijn,  wil jij deze dieren spotten? Hou je ogen dan goed open.

Leuke-dingen-om-te-doen-wanneer-je-in-Amerika bent-6Leuke-dingen-om-te-doen-wanneer-je-in-Amerika bent-4Leuke-dingen-om-te-doen-wanneer-je-in-Amerika bent-5

3. Een andere aanrader, die weer wat minder bekend is onder de toeristen, is het bezoeken van de Ben & Jerry’s Ice Cream Factory. Je kan hier een rondleiding volgen die een half uur duurt voor maar $4 per persoon. Tijdens deze rondleiding leer je een hoop over de geschiedenis van dit bedrijf en het proces van het experimenteren met smaakcombinaties tot het uitbrengen van een gloednieuwe Ben & Jerry’s smaaksoort. Aan het eind van de rondleiding mag iedereen een bakje van zijn of haar favoriete smaak uitzoeken om lekker op te eten. Dit is echt een activiteit die leuk is om met de hele familie te gaan doen.

Leuke-dingen-om-te-doen-wanneer-je-in-Amerika bent-8Leuke-dingen-om-te-doen-wanneer-je-in-Amerika bent-7Leuke-dingen-om-te-doen-wanneer-je-in-Amerika bent-9

4. Ben je avontuurlijk ingesteld? Dan raad ik je aan offroad te gaan rijden in Utah. Als je dit wil doen kan je een gids huren die je meeneemt door het zand- en- rotsachtige duinenlandschap waar geen autoweg meer te bekennen is. De gids is bekend met alle mooie plekjes in de omgeving en zal je er naar toe begeleiden en je vertellen over de geschiedenis van de bezienswaardigheden die je tegen zal komen. Een onvergetelijk avontuur waar je het waarschijnlijk nog jaren lang met je familie en vrienden over blijft hebben.

Leuke-dingen-om-te-doen-wanneer-je-in-Amerika-bent-10.jpgLeuke-dingen-om-te-doen-wanneer-je-in-Amerika bent-11

5.Deze aanrader is waarschijnlijk een van de meest voor de hand liggende, maar toch onmisbaar als je het hebt over wat je gedaan moet hebben tijdens je verblijf in Amerika. Ik heb het inderdaad over het bezoeken van de Grand Canyon. Door stromend water heeft er in deze kloof een extreme vorm van erosie plaatsgevonden wat als resultaat een opmerkelijke vorming van de rode en roze rotsen heeft gehad. Het is prachtig om te zien en lijkt in geen enkel opzicht op iets wat je in Europa zou kunnen tegenkomen. Wil je het overweldigende uitzicht van de Grand Canyon op zijn best ervaren? Dan zou ik de wekker die dag vroeg zetten en zorgen dat je voor zonsopkomst klaarstaat. Je zal zien hoe de zon langzaam boven de warm gekleurde rotsen op komt en daarna zie je hoe de zon stukje bij beetje de kloof verlicht. Een prachtige ervaring die op veel mensen een grote indruk achterlaat.

Leuke-dingen-om-te-doen-wanneer-je-in-Amerika bent-12Leuke-dingen-om-te-doen-wanneer-je-in-Amerika bent-12.2

6.Voor degenen die een beetje drukte kunnen verdragen is Las Vegas verkennen zeker een aanrader en een activiteit op zich. Als je hier heen gaat zou ik zo veel mogelijk verschillende hotels bezoeken. Alle hotels in Las Vegas hebben een eigen thema. De uitwerking van het thema word door de hotels erg serieus genomen, en dat zal je zien aan de grootsheid van de (aan het thema gerelateerde) inrichting, versiering en attracties in en om het hotel. Elk hotel heeft zijn deuren altijd open staan voor toeristen die er willen rondkijken. Deze stad is een en al entertainment en je zal je ogen uitkijken naar welke kant je je hoofd dan ook keert.

Leuke-dingen-om-te-doen-wanneer-je-in-Amerika bent-15Leuke-dingen-om-te-doen-wanneer-je-in-Amerika bent-13Leuke-dingen-om-te-doen-wanneer-je-in-Amerika bent-14

7.Wanneer je houd van wandelen en de natuur raad ik aan tijdens je verblijf een stop te maken bij Sequoia en Kings Canyon National Park. Deze 2 parken zijn aan elkaar gelegen en worden samen als 1 park beheerd.  Een van de redenen waarom deze parken vaak bezocht zijn is omdat er hier Sequoia bomen groeien, en dat is in volume de grootste boomsoort ter wereld. Behalve deze bomen is de rest van de natuur hier ook overrompelend mooi, dus zeker een bezoekje waard.

Leuke-dingen-om-te-doen-wanneer-je-in-Amerika bent-16Leuke-dingen-om-te-doen-wanneer-je-in-Amerika bent-17

8.Ben je wel in voor een beetje actie? Dan is raften over de Colorado rivier zeker heel gaaf om tijdens je vakantie te gaan doen. Dit is ook erg leuk om samen met je familie of met een groep vrienden te doen. Je moet met zijn allen samenwerken om de boot in de goede richting te sturen en terwijl je daar mee bezig bent geniet je van de overweldigend mooie omgeving.

Leuke-dingen-om-te-doen-wanneer-je-in-Amerika bent-19Leuke-dingen-om-te-doen-wanneer-je-in-Amerika bent-18

9.Wanneer je houdt van stappen kan je hiervoor het beste terecht bij San Francisco of New York. In beide steden zijn genoeg verschillende barretjes en clubs om uit te kiezen en het feestbeest uit te hangen. Deze steden zijn ’s nachts minstens net zo levendig als dat ze overdag zijn, vandaar ook dat New York ook wel bekend staat als “the city that never sleeps”. In San Francisco zijn de clubs ‘Ruby Skye‘ en ‘Apartment 24‘ erg populair. In New York zijn voorbeelden van goede clubs ‘Cielo’ of ‘Menahata’.

Leuke-dingen-om-te-doen-wanneer-je-in-Amerika bent-20Leuke-dingen-om-te-doen-wanneer-je-in-Amerika bent-21Leuke-dingen-om-te-doen-wanneer-je-in-Amerika bent-22

10.Het laatste advies is de Bryce Canyon tijdens je reis niet over te slaan. Door de combinatie van het vriezen en dooien is dit landschap op een hele bijzondere manier gevormd. Je kan boven de vallei staan met uitzicht op het indrukwekkende landschap, maar wanneer je genoeg kracht hebt voor een stevige wandeling zou ik ervoor kiezen de vallei in te lopen en er een wandeling door heen te maken. Op deze manier zie je het landschap en de apart gevormde rotsen niet alleen, maar beleef je het ook. Wanneer je denkt dat je de Bryce Canyon wel kan overslaan omdat je al bij de Grand Canyon bent geweest zit je fout. De Bryce Canyon ziet er, behalve de kleur, totaal anders uit en is ook zeker een bezoekje waard.

Leuke-dingen-om-te-doen-wanneer-je-in-Amerika bent-25Leuke-dingen-om-te-doen-wanneer-je-in-Amerika bent-23Leuke-dingen-om-te-doen-wanneer-je-in-Amerika bent-24

In Amerika is dus een breed aanbod aan mogelijkheden. Of je nou houd van actie of van relaxten, alleen reist of met je familie en of je nou houdt van een feestje of van rust, in Amerika zal je zeker genoeg leuke dingen kunnen vinden om te gaan doen. Hopelijk heb ik je hiermee wat inspiratie kunnen geven voor wanneer je ooit zou besluiten op reis naar Amerika te gaan. Naar de plek waar alles groter is, en waar je overal nieuwe dingen tegen zal komen. Ik wens degene die er besluiten heen te gaan heel veel plezier, en ik ben overtuigt dat dat ook zeker goed moet komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *