Vakantiebeurs-met-Floortje-Dessing

Vakantiebeurs 2016

Posted on Posted in Blog

vakantiebeurs-2016

Vakantiebeurs 2016 was weer een groot succes!

Vele leuke stands, de ene wat groter als de ander, maar wat een grote hallen en soms ook wel een klein beetje een doolhof hoor bij de immense Vakantiebeurs 2016.

We zijn om 8 uur vanuit Drachten vertrokken met de auto vol enthousiaste medewerkers van VertrekDirect om onze kennis weer te vergroten. Om half 11 ongeveer kwamen we aan bij de Jaarbeurs in Utrecht waar de Vakantiebeurs gehouden werd. We waren wat lang onderweg door de vele files waar we veel door werden opgehouden.

Maar nu konden we eindelijk naar binnen. De grote hallen sloegen je om de oren en wat een mensen. We zijn naar binnen gegaan en zijn in groepjes gesplitst om alles te verkennen. De hallen waren opgedeeld in continentale bestemmingen. Je had bijvoorbeeld een hal die alle vakantielanden betrof in Europa. Een hal waar alles te vinden was over Afrika en een hal met Azië en het Midden-Oosten, maar bijvoorbeeld ook een hal voor alle campings of buitenvakanties. Er was zelfs aan naturistencampings gedacht dus een vakantiebeurs was het zeker.

vakantiebeurs-2016-1 vakantiebeurs-2016-4 Vakantiebeurs-2016-5

vakantiebeurs-2016-18 vakantiebeurs-2016-21 vakantiebeurs-2016-19

Er werden presentaties gegeven en workshops. Je kon je laten masseren en er werden allerlei streekproducten verkocht zoals Afrikaanse armbandjes en kleding en glaswerk. Ook werd er in verschillende hallen druk gekookt en gebakken om de bezoekers de heerlijke lekkernijen uit de verschillende landen te laten proeven. Zo waren er bijvoorbeeld veel aan het kokkerellen in de Azië-hal en kon je heerlijke Apfelstrudel halen in de Europa-hal!

vakantiebeurs-2016-16 vakantiebeurs-2016-12 vakantiebeurs-2016-11

Omdat de Vakantiebeurs een erg bekende vakbeurs is binnen de reisbranche was er natuurlijk ook media aanwezig zoals de NOS en de Telegraaf die zelfs een stand had evenals National Geographic. En werden we niet door diezelfde media in de gaten gehouden dan was de douane wel aanwezig.

vakantiebeurs-2016-9 vakantiebeurs-2016-6 vakantiebeurs-2016-8

Maar als klap op de vuurpijl was er natuurlijk de opening van het telefoonnummer voor tips en hulpvragen aan het ministerie van Buitenlandse Zaken door reizigers. Deze werd geopend, zoals in de vorige blogpost al werd gezegd, door Floortje Dessing die naar minister Bert Koenders het eerste telefoontje pleegt.

Vakantiebeurs-met-Floortje-Dessing-1 Vakantiebeurs-met-Floortje-Dessing-2

Na een drukke en ietwat intensieve dag zijn we om 3 uur toch maar weer richting Drachten vertrokken, maar het was een erg leerzame en gezellige Vakantiebeurs 2016!

2 thoughts on “Vakantiebeurs 2016

 1. Dit jaar voor het eerst geweest, als ze het daar niet wat moderner aan gaan pakken, is het tevens de laatste keer. Inderdaad een doolhof. Een slechte plattegrond met veel te kleine letters bij de beschrijving. Ik kan vele verbeteringen aangeven, willen ze dit echt tot een SUCCES maken. Ik verbaas mij over hun eigen lof over hun eigen beurs. Maak eens een enquête voor de bezoekers en ze zullen verbaasd zijn hoeveel mensen eigenlijk geen leuke dag hebben gehad en dat voor een behoorlijke toegangsprijs, vooral als je met twee personen bent. Zag veel gepensioneerden met hun shoppers die alleen maar voor de cadeautjes en gratis hapjes komen, die er trouwens ook niet veel waren. Voor mij was deze vakantiebeurs gewoon heel veel reisbureau’s op een rij en onduidelijke routing. Op internet vind ik in veel kortere tijd veel meer informatie….

  1. Hallo Marijke,

   Wij vinden het jammer dat je de Vakantiebeurs op die manier hebt ervaren. Het was daar inderdaad wel erg groot en op de routing viel ook wel wat aan te merken. Een enquête zou een idee kunnen zijn, maar dat zou je dan aan de Vakantiebeurs-organisatie als suggestie kunnen geven, want wij van VertrekDirect.nl en Blog VertrekDirect staan buiten de Vakantiebeurs.

   Het is inderdaad zo dat je op het internet sneller aan informatie komt, maar ondanks de lastige routes hopen we dat je daar wel enige reisinspiratie hebt kunnen opdoen. Mocht dat niet zo zijn, dan kunnen de last-minute aanbiedingen van VertrekDirect.nl de teleurstelling van de Vakantiebeurs misschien toch nog een beetje verzachten en je enige reisinspiratie geven.

   Groetjes Dennis Wieldraaijer
   Beheerder Blog VertrekDirect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *