vrijdags-duurste-vliegtickets

Vrijdags duurste vliegtickets

Posted on Posted in Blog, Tricks

Vrijdags duurste vliegtickets!

Het is altijd een ‘gevlieg’ met al die verschillende prijzen en alle vergelijkingssites, alleen om maar de meest voordelige ticket van een van de vele vliegmaatschappijen te boeken. En dat terwijl je gewoon lekker op vakantie wil naar die ene zonnige bestemming! Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende aanbieders van vakanties en vliegtickets dat ik best wel snap dat jij het nu ook even niet meer weet.

Het meest complexe is nog wel dat het per maatschappij soms tot wel een paar honderd euro kan verschillen voor dezelfde vlucht en dat het bijna wel elk uur andere prijzen zijn voor een vlucht. Dit komt natuurlijk door de vraag en het aanbod van de vele vliegtickets. Dus hieronder enkele tricks om toch zo goedkoop mogelijk een vliegticket te scoren.

Vliegticketstricks

Uit onderzoek van The Wall Street Journal blijkt dat vliegtickets het duurste zijn op vrijdags nadat de krant de prijzen had vergeleken van verschillende grote vliegmaatschappijen. Een reden daarvoor zou zijn dat vliegmaatschappijen ervan uitgaan dat mensen op vrijdags nog snel hun tickets voor een last-minute weekendje weg. Daarnaast worden zakenreizen ook het meest geboekt waardoor de vraag dus veel groter is dan het aanbod op vrijdag.

vrijdags-duurste-vliegtickets-1

Vliegticket boeken

Wanneer kun je dan wel het beste een vliegticket boeken? Dan zeggen wij: “Op zondag!”. En daarnaast op dinsdag zijn de vliegtickets ook relatief goedkoper dan op andere dagen. Mocht je nou op al die dagen niet kunnen, houdt er dan wel rekening mee dat de tickets op woensdags en donderdags toch nog redelijk duurder kunnen uitpakken maar die zijn nog wel voordeliger dan de tickets op vrijdag.

Wat ook handig is om te weten, is dat je binnen Europa jou vliegtickets het allerbeste kunt boeken 140 dagen voor de datum waarop je op vakantie wilt gaan.

Dus was je van plan op vakantie te gaan of een last-minute weekendje weg te boeken? Bekijk dan snel de perfecte selectie vakanties speciaal voor jou op vrijdags-duurste-vliegtickets-banner of op vrijdags-duurste-vliegtickets-banner-2!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *