Wees-voorbereid-op-het-onverwachte

Wees voorbereid op het onverwachte

Posted on Posted in Blog, Tricks

Wees voorbereid op het onverwachte

Echt voorbereid op het onverwachte kan je natuurlijk zijn maar wanneer je op vakantie gaat moet je vaak ter voorbereiding wel aan veel dingen denken en rekening houden met wat zou kunnen gebeuren. Vooral wanneer je wat chaotisch bent zal je in deze situatie wel eens wat vergeten. Het gebeurt ook vaak dat je pas tijdens je vakantie tot de ontdekking komt dat bepaalde spulletjes handig waren geweest mee te nemen. Om dit een klein beetje te voorkomen heb ik hieronder een lijst met een aantal handige dingen die wellicht helpen je vakantie net iets meer smooth te laten verlopen.

 

Draadloze oplader

Draadloze opladers voor je elektronica als je telefoon of pad bestaan al in veel verschillende soorten en vormen. Ze zijn voor weinig geld verkrijgbaar in elektronica winkels of online. Zo’n apparaatje kan vaak van pas komen als je geen stopcontact in de buurt hebt en je batterij van je mobiel of pad het heeft opgegeven.

Wees-voorbereid-op-het-onverwachte-1

Universele reisstekker

In bepaalde landen hebben ze stopcontact ingangen die anders zijn dan in Nederland. Wat voor soort ingang het land van je bestemming heeft is daarom altijd goed van te voren even uit te zoeken. Als het namelijk een ander soort is dan kom je daar met je eigen oplader niet in en komen je elektronische apparaten zonder stroom te zitten. Wat daarom handig is om te hebben is een universele reistrekker. Hier kan je je eigen oplader in stoppen zodat hij in elk soort stopcontact over de hele wereld past.

Wees-voorbereid-op-het-onverwachte-2

Antibacteriële handgel

Je kan op vakantie wel eens in de situatie komen dat je vieze handen krijgt maar je niet gelijk een kraan in de buurt hebt om je handen te wassen. Dan is misschien wel prettig een handig klein flesje met antibacteriële handgeld bij je te hebben zodat je je handen gelijk kan schoonmaken en niet met een ongemakkelijk gevoel hoeft verder te lopen.

Wees-voorbereid-op-het-onverwachte-3

Splitter

Een splitter is een heel klein apparaatje waar je twee paar oortjes in kan pluggen en in de andere kant een telefoon of Mp3 kan aansluiten. Op deze manier kan je dus gezellig samen met je vriend/vriendin/broer/zus/overgroot oma enz. muziek luisteren als je in het vliegtuig, in de auto of ergens anders bent (zonder anderen met je muziek tot last te zijn). Splitters zijn te koop voor slechts een paar euro en bij de Action kan je ze zelfs voor 0,80 cent kopen en heb je er ook nog eens 2 paar oortjes bij.

Wees-voorbereid-op-het-onverwachte-4

Muggenspray

Muggenbeten kunnen behoorlijk gaan irriteren, en al helemaal als je er een hele hoop hebt. Daarom raad ik aan de muggenspray niet te vergeten als je naar een land gaat waar er muggen zijn want het gebruiken ervan helpt echt het aantal beten te verminderen of helemaal te voorkomen en zo kan je jezelf in slechts een paar seconde een hoop irritatie besparen.

Wees-voorbereid-op-het-onverwachte-5

Uitzuigpomp insectenbeten

We hopen natuurlijk allemaal dat het niet gebeurt, maar toch kan het wel eens voorkomen dat je gebeten worden door een of ander insect met vervelend gif die kan zorgen voor een grote bult , jeuk, en pijn. Daarom is het handig daar om voorbereid te zijn en een kleine zelfhulpkit met uitzuigpompjes voor insectenbeten bij je te hebben zodat je jezelf of iemand in jou buurt kan helpen na een insectenbeet.

Wees-voorbereid-op-het-onverwachte-6

Waterdicht bakje

Wanneer je tijdens je vakantie veel bij het zwembad of aan het strand te vinden zal zijn kan het handig zijn je niet- waterbestendige spullen met je mee te brengen in een waterdicht bakje. Wanneer je rookt kun je jouw rookwaar in een bakje bewaren zodat je ze niet nat aan zal treffen wanneer je terug naar je strandbedje loopt, maar ook spullen zoals oordopjes zijn handig te beschermen door ze in een bakje te hebben.

Wees-voorbereid-op-het-onverwachte-7

 Aftersun

Als je na een dag vakantie je huid voelt trekken en branden en er dan voor de spiegel achter komt dat je net een kreeft lijkt, kan het fijn zijn een flesje aftersun bij je te hebben. Dit zorgt ervoor dat de pijn van een verbrande huid wat verzacht wordt en verzorgt de droogte zodat het beter herstelt.

Wees-voorbereid-op-het-onverwachte-8

Lucifers

Een ouderwets pakje lucifers kan in sommige situaties wel eens van pas komen. Bijvoorbeeld als je rookt en je aansteker gaat kapot of wanneer je een vuurtje nodig hebt bij het aansteken van een barbecue of gezellig kampvuurtje.

Wees-voorbereid-op-het-onverwachte-9

Klein flesje wasmiddel

Wanneer een kledingstuk tijdens je vakantie vies wordt doordat er bijvoorbeeld een vlek in komt en je wil het graag nog  dragen is het handig als je een flesje wasmiddel mee hebt genomen. Zo kan je het snel even in de wasbak wassen en daarna laten drogen zodat je het diezelfde avond al weer aan kunt doen.

Wees-voorbereid-op-het-onverwachte-10

Schaar

Een schaar kan in veel situaties ook van pas komen als je op vakantie bent. Bijvoorbeeld als je hebt gewinkeld en je wil de kaartjes afknippen van wat je hebt gekocht of als je eten in een verpakking hebt gekocht wat je er met je handen niet af krijgt. Wanneer je met het vliegtuig reist, zorg dan wel dat je de schaar niet meeneemt in je handbagage, want dan zal je hem waarschijnlijk bij de douane moeten achterlaten.

Wees-voorbereid-op-het-onverwachte-11

Droogshampoo

Wanneer je haar heel vet is geworden door het zweten na een lange dag lopen in de warme zon, maar je hebt geen tijd of zin die dag nog je haar te wassen is het handig en makkelijk om er gewoon even wat droogshampoo in te stoppen zodat het minder vet is en weer fris ruik/voelt/lijkt en dan kan je later wanneer je wel tijd en zin hebt je haar weer goed wassen.

Wees-voorbereid-op-het-onverwachte-12

Pincet/nagelvijl

Een pincet en nagelvijl zijn twee dingen die vaak wel even handig blijken te zijn. Wanneer je nagel vervelend afbreekt, je een splinter hebt, maar ook wanneer je even netjes je nagels wilt doen en je wenkbrauwen wil epileren komen deze twee dingen natuurlijk zeker van pas.

Wees-voorbereid-op-het-onverwachte-13

 

Ik hoop dat dit lijstje heeft geholpen met het herinneren om alles mee te nemen op vakantie of dat je iets handigs uit dit lijstje hebt ontdekt wat jou voortaan ook zou kunnen helpen tijdens je vakantie. Succes met het pakken van je spullen voor als je op vakantie gaat. Of je nou spullen vergeet mee te nemen of niet, het belangrijkste is niet te vergeten om te genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *